Σωματική δραστηριότητα και άσκηση

Ένα πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας.   Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των χρόνιων ασθενειών, να βελτιώσει την ισορροπία και το συντονισμό σας, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος  και να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σας.   Τα ανώτερα οφέλη αφορούν όλους μας ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σωματική μας ικανότητα.

Έρευνες φαίνεται να συστήνουν στους υγιείς ενήλικες να περιλαμβάνουν την αερόβια άσκηση και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο στην καθημερινότητά τους. Αναλυτικότερα, τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα με συνοδές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα φαίνεται να είναι αποδεκτά.

Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας, να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και να ενισχύσει τα οστά και τους μύες σας.  Αλλά αν δεν έχετε ασκηθεί για αρκετό καιρό και έχετε ανησυχίες για την υγεία σας, θα ήταν προτιμότερο να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε γυμναστήριο.

Comments are closed.